Voor schut ....
Kijk ;
een schutting heeft niet het eeuwige leven
het wordt belaagd door water wind en tijd
Als de storm dan zelfs het huis doet beven
betekend dat voor deze scheiding narigheid
Tja ;
het totale bouwsel in onze tuin gevallen
daar zit niemand echt op te wachten
We laten ons humeur er niet door vergallen
en spreken de buren aan om vereende krachten
Goed ;
in ons gezin is wat meer mankracht voorhanden
slechts in het weekend is er ruimte om wat te doen
Dan lijkt het beloofde samen te verzanden
en beginnen wij zelf te ruimen om het fatsoen
Dan maar ;
alles in onze tuin gestapeld en gebonden
voor wederopbouw nog een poging tot overleggen
Tot er wat financieƫle ruimte is gevonden
een paar weken of maanden ,wie zal het zeggen
Ergens ;
ben ik toch een man van gehakte knopen
als de mogelijkheid zich aandient ben ik op pad
Om dan maar zelf een nieuw geheel te kopen
met wachten hadden wij het wel gehad
Op een vrije zondag ;
graven ,boren ,uitlijnen en bevestigen van het geheel
totdat de beoogde scheiding onze tuinen weer markeert
Van een beetje werk worden wij niet scheel
toch voelt het buurse geheelonthouden wat verkeerd
Maar ja ;
de schutting staat geheel op onze kosten en naar onze zin
van de buren nog geen info over wie er wat bij zou dragen
Dan spreekt de buurman opeens over zijn verzekering
dat die juist een vergoeding gestort had deze dagen
Ontvangen ;
voor een schade die zij kennelijk niet hebben geleden
want voor het totale vervangen ging onze spaarpot blut
Is het mentaliteit of heeft het een andere reden
het zet onze inzet op deze manier toch zwaar voor schut