Tijd loopt
zichzelf voorbij,
vergeet verleden,
ontwijkt toekomst
en groeit
van ent naar boom,
elke tak een moment,
het loopt, als een
machine, radertjes
en boordcomputers,
progresseren, einde
loos updaten
geen tijd voor
een terugblik
of toekomstkijk,
het loopt zichzelf voorbij.