Als een koffer vol herinneringen
ben ik 2013 aan het inpakken
op de bodem mijmeringen
van pijn en verdriet
onmacht en verlorenheid
zachtjes toegedekt met
warme terugblikken
op geluk en blijdschap
liefde en verbondenheid
Zo ben ik bijna klaar
om te reizen naar 2014
een wereld van verwachting
in schoonheid voorlopig
de werkelijkheid overtreffend
omdat alles nog openstaat en mogelijk is
Maar eerst kijk ik nog even om
want ik reik m’n hand
hoop en wacht nog op die ene
waarmee ik deze nieuwe wereld
zo graag zou willen delen