Afscheid
Ik vraag je niet te blazen,
Ik vraag je niet te zuchten,
Ik vraag je niet te kiezen,
Ik vraag je niet te vluchten.
Hoor de woorden die ik fluister,
In het voorbij gaan van de zin.
Vraag niet om een ander doel,
Dit is jouw begin.
Voorbij getrokken, afgestoten,
Weggevaagd en afgedropen
Afgekoeld en weggeslopen.
Uitgeblust en afgesloten.
Niets is voor altijd,
Of duurt zolang we willen,
Hou op met klagen, kijk me aan,
Hou op met zuchten, stop met gillen.
Geen verzet, niet meer nu,
Voorbijgaande lucht,
Kijk, alles is voor even,
Je merkt het al, je krijgt weer lucht.
Over de grond, hier dicht naast me,
Trekt de zoete geur van jou.
Ik voel het kruipen langs de plinten,
Langs mn wang voel ik de kou.
Je bent vrij, je bent verlost,
Ik voel je stralen op mn huid.
Om je altijd in mn hart te dragen,
Dat is wat ik besluit.