De vraag die vaak gesteld wordt
het lijkt wel de nationale sport
"Hoe laat is 't "?
ook al ben je jurist, specialist of humorist
Maar weet één ding
de mooiste plek waar je het kunt vragen is in onze woonkamer
Wat niets is er duurzamer
en klinkt er langzamer
Dan de klok van ons moemoe haar moe
Oh het doet zo'n goe
Zo mooi ouderwets om naar te kijken
dat ik er van hou zal uit mijn gezicht altijd blijken
Met plezier wind ik ze steeds weer langzaam en gelijk op
elke zondagavond als de werkweek steekt op haar kop
Als ik kijk naar deze tiktakkende klok denk ik altijd
verdomd, een mooie tijd