De parel van Mozambique
(Eusebio da Silva Ferreira)
1942-2014
Uit de tijd van zwart-wit tv
en mijn eerste voetbalschoenen
De glorietijd van Cruyff en Pele
was Benfica vaak bij de kampioenen
Het doelpuntenkanon van Portugal
trefzeker met sportief geweld
Een donkere koning aan de bal
van vele jongens de voetbalheld
Één van de groten aller tijden
ook na zijn loopbaan als spelgigant
Als ambassadeur niet te vermijden
zette Portugese voebal naar zijn hand
Met charisma vriendelijk in verschijnen
zijn stempel siert de voetbalsport
Een beeld dat nooit meer zal verdwijnen
wat voor altijd bij Lissabon hoort
Dag zwarte parel , jouw soleren
vondt hier nu zijn laatste pass
Deze dicht , als mijn waarderen
ik blijf genieten van wie jij was
Rust zacht Eusebio