Zekerheden, onbuigzaamheden, voelen dat ik breek
Voor haar doodgaan moest ik beloven
een dansje te maken bij haar graf
niet meteen, maar op haar verjaardag
wij kwamen zoals gewoonlijk overeen
Zekerheden, onbuigzaamheden, voelen dat ik breek
Op die dag, een frisse februari morgen
heldere lucht, de maan duidelijk te zien
begon ik, armen omhoog, armen omlaag
afsluiten, handen afrollen over elkaar
Zekerheden, onbuigzaamheden, voelen dat ik breek
leegmaken, ontspannen tot rust komen
voorzichtig, langzaam ademhalen
Zekerheden, onbuigzaamheden, voelen dat ik breek
Ik hoorde haar lachen en rammelen
aan de poorten van het paradijs
glimlach voelen ontstaan, weten
dat zij goed terecht gekomen was
Zekerheden, onbuigzaamheden, voelen dat ik breek