De eerste dag naar school, schoorvoetend je moeders woorden als kerkklokken in je oren.
Gedraag je, wees braaf en doe je best.
De leraar stompzinnig vraagt een vijfjarige wat wil je worden.
Gedraag je, wees braaf en doe je best, mams kerklokken .
wat wil je later worden stompzinnig herhaald.
Ontwijkend naar buiten kijkend waar de vrijheid op je wacht.
Speel je voetbal? doe je een andere sport? de idioot houd niet op.
Sport is voor idioten het verkeerde eerlijke antwoord.
Buiten lonkt de vrijheid, je bent een dromer de leraar lacht.
Gedraag je, wees braaf en doe je best, mams kerkklokken verstommen.
Liever de eeuwige dromer dan langzaam sterven in de klas.
Nooit meer braaf, doe je best en gedraag je, de oorvijg een lauwerkrans.