heetgeb(l)akerde mannetjesputters
staan elkaar naar het leven
op zoek naar het vangnet
voor een welgemikte trap
al of niet eerst de
tegenstander onderuithalend
is het gelukt .. dan
de ene partij in tranen of
woedend gebarend
de andere partij buitelend
als een kind zo blij
over de grond
de fans
ook in tweeën gedeeld
gaan elkaar te lijf
gunnen elkaar het licht
in de ogen niet
op naar de eerste hulp
sportiviteit
ach hadden ze dat maar
van hun ouders meegekregen
helaas
waren zij het slechte voorbeeld
als toeschouwers foeteren
ze de scheidsrechter uit en
hitsen hun kinderen op
tot agressief gedrag
de scheids
een schooting duck
met een beetje geluk
kan hij ongeschonden
het strijdtoneel verlaten
als vrijwiller en vader
zet hij zich in voor de sport
wordt buiten met de nek
aangekeken en geminacht
om zijn vermeende onkunde
voetbal
op zich geen onaardige sport
maar zoals hondeneigenaren
moeten worden opgevoed
om hun hond sociaal gedrag
aan te leren
dienen ouders te leren
hun pupillen
(welke nooit wat doen in hun ogen)
bij te brengen
dat je niet altijd kunt winnen
en sportief de 'nederlaag'
te incasseren
25/2/2014
wr
(dit naar aanleiding van een verhaal
van mijn dochter wier 10 jarige zoon op voetbal 'zit')