Oh Vaderland, hoor hoe uw zonen en dochters schreeuwen,
Schreeuwen om uw verlies, schreeuwen om uw einde,
Schreeuwen, want er komen leeuwen,
Leeuwen, omdat onze politici snijden
Oh Vaderland! Ze zitten te snijden, in onze Engelen der Vrijheid,
Vrijheid, die ervoor zorgt dat wij blijven leven,
Vrijheid, die ervoor zorgt, met haar in nabijheid,
Nabijheid, onze helden die ons beschermen van de dood,
Oh Vaderland! Waar is de moed gebleven,
Gebleven, hun die streden om onze vrijheid
Gebleven, want uw zonen en dochters zitten te beven,
Beven, van de donkere tijden, die zullen komen.
Oh Vaderland! Ik hoor uw tranen, tinkelen, op de grond,
De grond, waar het bloed vloeide voor onze vrijheid,
De grond, waar begon, ons heilig verbond
Het verbond, tussen u, heilig Vaderland, en ons
Oh Vaderland! Land waar ik geboren ben! Land waar ik zal sterven!
Wat is er gebeurd, dat mensen nu zeggen, dat het er nooit meer zal van komen,
Dat er altijd vrijheid zal zijn, en vrede,
Terwijl elders, mensen zitten te beven!
Oh Vaderland! Huilt niet! De hoop is nog niet op!
Opdat, wij, de jongsten komen voor u op,
Opdat, wij, u zullen beschermen, van dal tot huistop
Huistop, met uw kinderen, die waken over Nederland, nu en tot het einde