Om jou te vergeten ging ik naar een land waar ik je niet
zou vergeten, waar ik je niet vergeten kon. de zon brandt
op mijn bremzoute huid. De icarische glipt door mijn vingers.
Kan je iemand op louter wilskracht de lucht in houden?
Kan je liefde ooit dwingen? Het noemen van je naam
is het benoemen van het verlangen. Hoe zal ik je noemen?
Zoete fantasieën als balsem voor de ziel. Kolkende
woorden die hun draai niet vinden. De letters versplinteren
in de schuimbekkende taal. De aarde zwaarte wint het
van de ijle lucht. Vergeefs. Vergeef me. Vergeet. Nog één
zoen in de vlucht. vanuit de branding zie ik nog net je hiel.