Duizend blaadjes
duizend jonge groene blaadjes
nog even en de lente straalt
ze zullen ontluiken aan de boom
in licht geel en groen, fleurig vertaald
voel en proef het en ruik de geur
in het groene gras met meizoentjes
vogels kwetteren, nestelen in de bomen
en in de vijver jonge waterhoentjes
mag ik jou versieren met lente
zo vrolijk groen met een krans van bloemen
met een heerlijke lunch op het kleed
en jou mijn lentekoningin noemen