Vertrokken zijn de bladeren
die ons leven ademde
verwelkt zijn de bloemen
verdoezeld in de aarde
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen
Vertrokken zijn onze geliefde dieren
vrienden die ons weerspiegelde
ongeoorloofd nog steeds in leven
alleen er geen vorm aangevende
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen
Getroffen zijn onze families
die het hart zo lief had
ondergedoken is hun gedachtenis
waar de liefde smeult zo zacht
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen
Vernietigd is onze kostbare oogst
te danken aan hen door lust
verlaten is de voeding voor geldtroost
winst enkel te vangen voor hun machtszucht
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen
Opgevaren zijn onze zeeën
vruchtbaar wordt geen cel in een uur
om toch de spijs te laten eten
te zorgen voor een 10 kilometer vis-net bestuur
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen
Diamanten met bloed van eigen mens
om de ring van het liefdesspel
het graaien tot het bot naar buiten brengt
en de weg luid 'Ja, ik wil' tot schouwspel
Oh natuur! Onze behulpzame natuur!
Die ons edelstenen doet bemachtigen