Gisteren maandag op freaks 10-03-2014
het was een dag waarop ik
van de ene in de andere droom stapte
dat deed ik het eerst bij Paula Hagenaars
ik zag haar vliegen als een meeuw
ging snel plotseling was ik ergens
bij iemand die dromen overbodig vond
hoe gek kan het gaan in dromen
ik zag staan droom in de werkelijkheid
een stap voorwaarts in balans uit het duister
ook zij droomt windwhisper
ze voelt het aan hij net zo belangrijk als zij
zij net zo onbelangrijk als hij
youkie zegt we hebben allen onze dromen
waarvan we hopen dat ze uit komen
trucker klaas maakt een droomvlucht
er is een plek met open armen
die beschermt die met je danst
Anneke heeft dromen van toen en nu
toen ze nog klein was
en verstoppertje spelend in het lange gras
ook Quicksilver had een droom
dromen aan het morgenlicht
in de lentemorgenzonnegloed
spring in het veld ging bellenblazen
in zeepsopdromenland
dit was ook een mooie droom
in mijn dromen dans ik sierlijk
en Abel had een vergeten droom
het zijn herinneringen zonder spoor
pieter christiaan zag
een transparante man in een wit gewaad
en was ook een droom over een
dominee in drachten
roosjerood schreef ook over dromen
zo triest...zeven dromen werd vernielt
kleine wonderschone dromen van onkruyd
slaap zacht mijn schat kom sluit je ogen
ook de andere gedichten gingen niet
aan me voorbij ...
ik had daar naast je moeten staan op die foto`s
wij gingen uit elkaar plakten even
het zweet verkoelde onze huid...
achtermistgordijnen ..is van mijn eigen hand
letters ..als letters woorden vormen
je paste feilloos in mijn hand
een steen uit duizenden ...
en zo mooi... arglistig
er is niets zo geraffineerd
doortrapt en gewiekst als koel helder water
Fairouz haar bijlage is geen gedicht…
maar een aanklacht
ik niet ..ik hoef geen beelden
van bloed en doden in het vuur van de storm
lenteliefde...ik schreef je naam in mijn geheugen
en daarna las ik in zomerliefde
maar voor altijd is lang dus ik hoop voor heel lang
muzikanten houd vol
het aards bestaan opent zijn gordijnen
ver verwijderd van het leven..een herinnering
de dag is helder als glas maar dat is niet genoeg
ook dezen heb ik niet overgeslagen
de vastgeroeste alcoholist sprak
afwijking? eerder een gave
en dan was er nog eeuwige sneeuw
men zegt dat het wolken zijn
of drijfijs op drift naar open zee
christa
wil je ook genoemd worden in mijn gisteren op freaks
geef dan even antwoord op mijn schrijven vraagje
en bedankt aan die gene van wie ik de naam mag noemen