Is het je nog niet opgevallen
zo bij het avond vallen
Als de kauwtjes luidruchtig verzamelen in hun slaapvlucht
zo nog net in de blauwgrijze lucht
Dat ze O wee
in deze volle vlucht vliegen ... per twee
Omdat ze zijn gepaard
het lijkt wel Hemelvaart
Als je er op let zie je de paartjes er zo door heen
maar hier en daar zegt een trio ...oh neen