Het is niet meer zoals het was
we hebben nu een konijnenhok zonder konijnen maar met Cavia's
En mijn vriend zijn vrouw is niet meer bij haar man
maar met Jan, haar buurman
En zo werd een thuis
een gewoon huis
Alles moet vandaag de dag kunnen
en mensen moeten daarin mee kunnen
Dat is de moderne maatschappij
zij de conservatievere burger eerder bedroefd dan blij
Zoveel jaren geleden
beste kamerleden
Kwam dit zelfs niet ter sprake
maar Ok, nu ter zake
Met DE filosofische vraag "Is vooruitgang"...
achteruitgang?
En staan we steeds verder af van wat de monniken bezingen
geniet van de kleine dingen
De dingen die tevoorschijn komen
als al de rest je is ontnomen...