's ochtends uit het bed glijdend
zonder aarzeling, zonder twijfel,
met de lichtvoetigheid van een hinde
dartelen mijn gedachten de dag tegemoet
verleid door de oranje gloed van de opkomende zon,
verwend door de zachte melodie van de ontwakende vogels,
ga ik al fluitend een nieuwe dag tegemoet
uitkijkend naar dat rode signaal op de gsm,
mijn hart slaat een slag over,
nieuwsgierigheid overmant me,
een lach, een traan,
een heerlijk gevoel ...