Koude handen weg gestopt
gevoel loos tast ik in
het duister
van mijn veel te diepe zakken
zoek ik naar klein-geld
goed verstopt
achter mij fluisteren zei
die altijd haastig zijn
terwijl de kleine losse muntjes
speels langs mijn
vingers gaan
kijk ik met een glimlach
nog even achter mij
naar al die al dan niet
zo nutteloos en opgejaagd
mensen die met blikken
en door zuchten laten merken
dat zei
eigenlijk die gene zijn
om wie het leven draait
en dat het nu even niet uit komt
om geduldig in een rij
eventjes te moeten wachten
op mensen
zoals mij...
... en ik? ik doe mijn dingen als altijd, lekker rustig aan...