Gisteren dinsdag op freaks 18-03-2014
op de bombaste tafel rinkelden wat kernkopjes
ze konden net met ze allen koffieleuteren
dat was het eerst wat ik las in omvallend
daarna ging ik Janny lezen
ze sprak in haar gedicht over trouwen
liefde vloeit ook overvloedig in lente blues
In het ochtendlicht las ik van Fairouz
half zeven was het ongeveer toen ze
wakker schrok van het geluid
over die nare ziektes werd ook geschreven
er werd aandacht geschonken aan mannen
waar de diagnose borstkanker luid
denkend aan haar lieve vader
opname vandaag lichamelijk heel zware week
het gedicht mijn lieve oma
nooit verwacht maar helaas wel gekregen
niemand die daarop heeft gerekend
wens jullie schrijvers sterkte en kracht
in mijn laatste woorden lees je dit
mijn laatste woorden zijn voor jullie
vroeger verleden je ziet geen uitweg meer
voel je je hopeloos en verloren
alleen maar toch samen ...door raast de trein
scheiding...weinig maal zo leeg gevoeld
trucker klaas feliciteerd de laatste in de kinderrij
in meerderjarig ook namens mij gefeliciteerd
de mooiste woorden komen van Youkie
er bestaan zoveel woorden maar deze
die we het liefste horen is nog altijd ik hou van jou
Quicksilver zag haarzelf opstijgen in vleugelslagen
van kwetsbaarheid en ging samen op weg
Anneke heeft het venster op lente
zacht sluit ze het raam en wacht maar het
zal nooit meer worden zoals het was
laster.. daar waar meningen verschillen
such a long time after years you do not speak
de schreeuw...welk mens heeft niet zijn schreeuw
licht... duwt me in een hoek van het overbodige bed
Lente Ja echt . .zei liesjequit
ineens nu na die warme dagen een treurwilg statig en groot
Kanae Hana...een naam vol dromen
als naar een boom die zich verbeelde kathedraal te zijn
de spiegels in emoties alles komt gewoon in gevoelens aan
ons delen doet verbinden...iets liefs
iets zachts zoals een gedeelde glimlach
het is dat kleine sprankje zei John in levensvonk
mijn geluk ben jij zei Ilse wat ben ik blij
nu jij mijn vriend mag zijn.... het beste van mezelf
de meest intense maanden van m’n leven
het bureaublad vertelde je over een leven in digitale brieven
raadselachtig nergens weer zei onkruyd
en tot slot gelezen ...groeien
wil je ook genoemd worden in mijn gisteren op freaks
geef dan even antwoord op mijn schrijven vraagje
en bedankt aan die gene van wie ik de naam mag noemen