Rimpeling
Door één uiteen
Simpele handeling
Soms helemaal zelfs geen
Velen maken vergetelheid
Waarin geen tijd
Beweging
Of stilstaand
Altijd zonderling
Zich aldus dwars door alles heen baant
Gevend,
Koesterend,
Reinigend
Dreigend, nemend,
Begin
Of einden
Noodzaak voor de levenden
Verklaard tot heilig
krachtig
met geweld gepaard
verwoestend prachtig, niets gespaard
Nu of later
Tranen gevende
Water