x x x x x x x x
dit moet kasteel
zie je de lucht hoe die hier circuleert, speciaal voor jou gedaan
waar je ook ademt in ruimte of iets daarbuiten buiten zicht
ook als het raam opengehouden wordt, snapt het je niet meteen
er is inderdaad geen slotgracht te zien, maar let op het inzicht
zie je dat blauwe daarboven? dat is niet mooi dat zijn plekken
die wil je niet zien; alleen als je over je nek wrijft en blijft
voel je dat het ieder moment kan en grijp je jezelf in je kraag
zie je dat de wolken elkaar wegduwen? hartstikke handig wel
kasteeltje van mijn dromen en steen voor steen stapel op stap
de trap gaat naar boven als je naar beneden kijkt door jaren
zeldenzame tuin waarin sierlijke vogels gefluitseld ruitjes intikken
dan heb je dat maar vast gehad voordat wie kijkt tot je buiten
de geluiden die hier rondwaren zijn hier al zo lang aan 't dralen
grijpen je kleren en zingen je hart tot moes en de mars van pijn
overal vang je wel iets wat je eigenlijk niet hoort maar schreeuwt
met een gekantelde trap die zich langzaam wentelt om jou, lief
opgetorend kan je zien dat het slot belandt in gracht vol woon
het water van iedereen, zei je, zodat gezelligst druk en die dingen
stroomt het geld en al het licht van zonkastelen valt als zwaar
tot de bodem van binnenzwembaden elke dag verder doorzakkend
waar is de stof die we hadden van dure woorden en nu hangend tronen
zoek je me zelden omdat in iedere kamer onze dagen worden geteld
we vinden dit en ook dat wij en och allemaal natuurlijk ook nooit
de energie die we nog opbrengen brandt al ons verlangens gezellig
x x x x x x x x