Geschilderd is onze aarde
onze aanwezigheid slechts idee
geschreven zijn onze verhalen
als teder gevoel angstig cliche
Besprenkeld is onze aarde
onze glitters trots en ergernis
besproken zijn wij alles samen
mogelijkheden sieren de hindernis
Zo zacht kreeg alles wolken voor de storm
zo helder werd men bedekt
zo stellig werd zelfs het ademen
zo het schilderij de kwast bevlekt
Gesigneerd is onze aarde
idee immers met waarheid getrouwd
verontwaardigend bekeken op eigenwaarde
waar de toekomst al tijden op kauwt
Betoverend is onze aarde
in elke verte hun charme wimpelt
daar de zon slaapt, de ander opstaat
toch warmte wijken en stralen uitgesteld
Verdiept is onze aarde
het doek perspectief doet ontkiemen
waar horizon geen eind kan verdwijnen
wel het land beeldig ter pseudoniemen
Ondoorgrondelijk is onze aarde
noch miljoenen brokkelt ze wel
de branding van ons bestaan zo teruggedrongen
zinkende de schepen, al geeft geen schipper gebaar
Al geschilderd is onze aarde
wij als steden het papier
wij als mens geborsteld in de nerf
kleuren zich geest neemt bij vertier
Driftig is onze aarde
te complex vertroebeld het portret
het klagen doen wij naar de schilder
de maker als de vernietiger neergezet
Stuurloos is onze aarde
omdat wil de kunstenaar in beweging schept
Stuurloos is de aarde
Als het naar ons kijkt