ik ben het ingeslagen
het pad dat voor me lag
ik ben het ingeslagen
omdat ik geen ander zag
ik volg het nu al jaren
er is geen weg terug
ik volg het nu al jaren
al ben ik niet zo vlug
het steen ligt soms verscholen
maar vaak open en bloot
het knarst onder mijn zolen
maar meestal ligt het groot
en zwijgend in de bermen
ik stootte me menigmaal
ik zal er niet om kermen
hoewel ik er wel van baal
het pad, het steen, het onkruid
getuigen op mijn tocht
het pad, het steen, het onkruid
is het dit nu wat ik zocht?
ik zie het onkruid bloeien
de kleuren staan zo goed
het zal me nooit vermoeien
en het geeft me steeds weer moed
ik ben het ingeslagen
het pad dat voor me lag
ik ben het ingeslagen
omdat ik geen ander zag
het onkruid en de stenen
fluisteren mij iets toe
"zorg dat je het bij kunt benen"
maar ze zeggen mij niet hoe