even liefde
even aandacht
en dan als niemand het verwacht
gooit iemand een bom in de rust
even druk
even hectisch
even moeilijk
even zwaar
maar plots wordt het licht
plots was de zon weer daar
even leuk
even onbekommerd jong
even lief en zonder zorgen
maar dat duurt niet eeuwig
want plots gooit iemand een bom in de rust
even hectisch even moeilijk
even zwaar als altijd maar soms ,
soms wordt het licht maar licht blijft het nooit lang
want dan breekt de donder uit donder na een mooie dag vol zon ....
altijd lachen
altijd leuk
altijd met vrienden
in een deuk
maar zodra zij thuis is
naar haar kamer
weg is haar lach
en wordt eenzamer
wanneer ze iets fout doet
een klap in haar gezicht
waarom haar vader haar niet moet?
ze doet haar ogen dicht
haar ogen worden rood
en daar valt een traan
terwijl ze op school zo genoot
is thuis meteen vergaan
dit gebeurde al sinds haar jeugd
er iets achter zoeken deed ze niet
maar nu ze weet dat dit niet deugd
is haar hart nu vol verdriet
langzaam komt nu het besef
al denkt ze dat ze zich aanstelt
moet ze het melden met een beetje lef?
want ze heeft te maken met huiselijk geweld