Z Z Z Z Z Z
ik kan
de zomer zet ik in een vaas vanuit winterhart
blaas alles aan een kant op overhellend jaar
stop het nieuwjaar als alles weer in het begin
vlieg de vogels opwaarts en trek de wolken glad
ik kan je zo en zus, veel is het niet, maar toe
ik kan je lach inhouden en je laten uitleven
ik kan je zeggen, schrijven, blijven in gezien
de muziektrein wandelt met een lekke band
lees jeugd geen noten, of het is klap of schiet
remt de verkoop het genot, wat een vraag
boven het hoofd cirkelt een zaag tot boom
ik moet maar ach, dacht het, wacht dan af
ik moet je mond en ook je buik tot kruik
ik moet je houden, verbouwen tot bezoek
de cijfers tel ik tot bananenboom, gewoon
bevaar de badkuip zonder geheugenstromen
brei de hobbies tot onmenselijke porties
uit spaanderplaten kast is alles klere toverbal
ik kan de woorden niet meer instoppen
ik moet de kluwen regels uithalen meter
ik zal de nek niet omdraaien, al kan ik of jij
Z Z Z Z Z Z