Circus zonder tent
Er zijn toeren op de straat
mensen springen voor hun leven
Zijn als een ware acrobaat
een gevoel van ,ik blijf nog even
Als zonder tralies ,losgelaten
lijkt het een ware beestenbende
Zorgen diverse wegpiraten
elke dag weer voor ellende
Talloze afgeleide automobilisten
met een smartphone in de hand
Veranderen het verkeer in een piste
waar ook het publiek in is beland
Dan clowneske pizzarijders
missen alle regels en signalen
Als schichtige zenuwlijders
om hun quota maar te halen
Ook zijn er de mastodonten
die zich log en onbehouwen
Grof bestuurd met korte lonten
hun lading door de piste douwen
Dan nog doppen op en in de oren
zorgen voor verrassingselementen
Swingend vliegen zij ,de grip verloren
door de lucht met trapeze-elementen
Tussen artiesten en gespuis
die je zelf dient te ontwijken
Elke dag weer heelhuids thuis
is de beloning van het kijken