begrijpen?
een boom stond op een plein
hij was groen en had mooie bladeren ,
de andere stonden ver ,ver ,ver weg van hen!
hij wou groeien met z'n takken om niet alleen te moeten zijn,
maar de andere lachten hem uit!
hij had niet genoeg kracht om groot te worden,
hij was anders ,speciaal en niet zo groot!
maar toch had hij zijn eigen kracht ,
dat wat niet iedereen had verwacht!
kinderen kwamen aan hem spelen ,
hij kon ruimte creƫren wat mensen nodig hadden,
de andere bomen waren jaloers en begrepen de boom!
zij wilden nu op hun beurt dichter komen,
maar dat ging niet meer ,
de speciale boom was ,had zijn eigen plein!