Rolly ,het zwenkende wieltje
Hij zit stevig op linksvoor
had al veel klappen te verwerken
Raakt regelmatig uit het spoor
laat zijn ongenoegen merken
Wordt zo af en toe bevrijdt
uit de rij met soortgenoten
Dan begint zijn verbeten strijd
gedraagt zich als verstoten
Een ietwat morrende oude dame
beland steeds weer in de schappen
Rolly wijst haar naar de reclame
maar dat schijnt ze niet te snappen
Een dronkaard tjokt de straat door
Rolly's kar staat vol met kratten
Tijdelijk in gebruik als rollylator
tot kar-beheer hem weer komt vatten
De stoeptegels en de keien kwellen
slaan een deuk in Rolly's huid
Stof en draadjes laten het lager knellen
hij gaat steeds langzamer vooruit
De kardokter bekijkt Rolly met een lach
kom ik heb voor jou een nieuwe jas
Voor een verse kleur gaat Rolly overstag
is met zijn nieuwe ronding in zijn sas
Hij zwenkt en zwaait weer als voorheen
en strekt zijn pad in strakke banen
Voelt zich nu weer nummer één
van alle rollende onderdanen