Eigenlijk zou ik moeten schrijven
Mijn steden
Geboren in Rotterdam
getogen in Leiden
waar ik nog menige voetstap heb liggen
de stad die ik nog jaarlijks bezoek
met een heerlijke appelpunt
en een kopje koffie
bij de Bruine Boon
een studentencafé
Op mijn achttiende kwam ik met mijn
pasgeboren baby-meisje
in Den Haag wonen
ben er later getrouwd
in de Javastraat
we kregen twee zonen erbij
Na mijn scheiding woonden we eerst
in de Schilderswijk
later in Spoorwijk
nu in Moerwijk
ik kan het oude lied
O, O Den Haag
volmondig meezingen
ik houd van de stad op zich
van de Haagse mart
van het Zuiderpark
van Scheveningen
maar de stad waar ik mijn hart aan verpand heb
waar echter nooit mijn wieg heeft gestaan
is Amsterdam
met zijn grachten
met zijn Vondelpark
ik lag ooit als hippy-meisje op de Dam
had bloemen in mijn haar
Amsterdam met zijn Albert Cuyp
en café Moos
altijd goed voor een lekker broodje
ja ik ben een te gekke Rotterdamse
die in Den Haag woont
maar
wiens hart
trekt naar Amsterdam