nu de lente is gekomen
en de zon aan krachten wint
het frisse groen van alle bomen
een belofte in zich vindt
ja het tintelt in de bloemen
nu het merellied weerklinkt
en de eerste bijen zoemen
het licht in het water blinkt
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, het leven lonkt
voor ieder die de liefde mint
zouden zorgen soms vevagen
als de bloem haar kelkje richt
bij het lengen van de dagen
naar dat zuiver zonnelicht
zelfs de woken lijken lichter
en verdampen in het niets
uit de pen van elke dichter
vormen woorden een hoopvol iets
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, het leven lonkt
voor ieder die de liefde mint
en zijn er toch nog momenten
dat de treur je hart in sluipt
en het stralen van de lente
niet door je aderen kruipt
dan kan ik alleen maar wensen
dat je bloem weer bloeien zal
dat de zorg verdwijnt, want mensen
de lente is overal
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, mijn kind
de zomer komt, het leven lonkt
voor ieder die de liefde mint