Zij neemt de sinaasappel in haar hand
onder de schil bewegen stromen
van warm naar koud en andersom
Op de schil, zij drukt erin drijven
zeeën en continenten uiteen en zij
neemt waar en beschrijft het verschil
Als ik verlangend naar haar kijk
haar leest met twee handen omvat
schudt zij mij van zichaf, kijkt
op haar horloge en zegt dat
het nog geen tijd is voor wat
zij divertissement noemt en dat
morgen een loodzware dag wacht
dus zij gaat straks vroeg met mij
naar bed, mits ik even stil kan zijn