MIJN vader is met Pasen overleden
wij zaten met zijn vieren rond het bed
hij heeft zich tot zijn laatste zucht verzet
hij heeft tot aan het allerlaatst gestreden
ik weet nog dat wij naar de polder reden
en hoe hij bij de sloot stond met zijn net
zijn mond een trotse lach, de sigaret
ja, 'k denk vaak aan de dingen die wij deden
hij veerde op bij kogels en mortieren
het militair zijn raakte hij niet kwijt
in Indiƫ had hij zijn beste tijd
tussen sergeants en onder officieren
vocht hij een leven lang zijn eigen strijd
mijn vader was soldaat in hart en nieren
...