Zij ging weg uit dit land
ik bleef achter, alleen
op een dag zei ik:
ik ga op zoek naar haar
ik ga ook daarheen
Maar de mensen hier spraken me aan
ze zeiden: je kunt niet weg
je moet hier blijven staan
nee zei ik, ik ga haar achterna
iedereen hield me tegen
maar niemand moet zich moeien met waar ik sta
Jaren was ze mijn beste vriendin
ze had een andere huidskleur
maar daarvoor was ze voor mij niet te min
we lachten samen, we huilden samen
waar je haar zag, zag je ook mij
dat kan iedereen beamen
Nu is ze weg, tranen over mijn wangen
ik wil haar terug zien, ik wil bij haar zijn
dat is mijn groot verlangen
mensen, houd me niet tegen
laat me naar haar toegaan
zodat ik haar weer op kan vangen
*ik schrijf geen gedichten meer die over mij gaan: moet ik iets kwijt heb ik mensen om tegen te praten. Dus al mijn gedichten zijn 'verzonnen' of gaan over iemand anders*