Konvooi
Op oprit één ,twee truckers op de baan
ze kregen vandaag hetzelfde doel
Hebben allebei de CB op negentien staan
vertrekken vol ,met een goed gevoel
Dan oprit twee sluit er een combi bij
de gekozen snelheid is synchroon
Zo wordt het al gauw een kleine rij
allemaal op weg voor een schamel loon
Van een kruizende baan volgen er meer
er ontstaat een licht gevoel van pret
Een massief slingerlint door het verkeer
voldoende afstand en gelijke tred
De burgerbandradio's op vol bereik
er klinkt herkenning en een zware toet
Lichtsinalend ; terug is mogelijk
een knipperwave ,bedankt als groet
Een groeiende rij professionelen
hoor hoe het zwarte rubber gonst
De koningen op hun luchtkastelen
waar elk truckershart van bonst
Er sluiten bij en gaan weer af
geen harmonica-effect of plooi
Dit is het koren ,niet het kaf
dit is een echt konvooi ....