LIVE CHILI CON CARNEVERSLAG
Hans steekt een bitterbal in zijn mond en spoelt het weg met een slok bier terwijl Kees een nog een volle hand pinda`s in 1 X naar binnen kiepert en tegen zijn vrouw zegt dat ze nu effe stil moet zijn of een biertje uit de koelkast pakken.
Opa Jan en de buurman houden het op jenever en kiezen als knabbeltje voor plakjes zachte leverworst met chilisaus.
De gastvrouw gaat voor het raam staan met rook uit haar oren en kijkt naar de wapperende oranje vlaggetjes geknoopt aan bomen en lantaarnpalen.
"Hopelijk wint Nederland!"
( Denkt ze.)
"Anders blijven die vlaggetjes nog weken hangen zonder toeters en vreugdebommetjes, de ontroostbare troosteloosheid in het straatbeeld en gezinsleven ten top. "
Of er nog iemand iets wil drinken? Ja, opa Jan een borrel, de buurman ook, zowel Hans als Kees houden het bij bier, maar de dames niet, Ans zit aan de witte wijn, Jetta aan een moestuingroentensapje terwijl de gastvrouw ingevroren ijsblokjes van 80 % rum in haar cola light laat tinkelen, niemand merkt dat ze steeds gezelliger wordt ..