Als herfst en winter
mekaar kussen
wordt het donker
als de binnenkant
van je grijze jas
met zijn witte,
witte pels.
Gaan we op zoek naar
lichte lichtheid
met zware herinneringen
in onze gesloten doos
- Pandora verlaten -
Als lente en zomer
mekaar omhelzen
wordt warmte licht
als de buitenkant
van je bronzen huid
met haar dorre,
dorre haren.
Vinden we het pad
van het leven
met bloemen bezaaid
in het open veld
- op handen gedragen -