Soms is het leven alleen maar verliezen
een klein wit shirt, besmeurd met bloed
is het luisteren naar holle klanken
terwijl je staal onder je voelt en beton om je heen is
soms is het alleen maar vechten
alleen verharden
toelaten tot niet verder dan een glimlach
die maar reikt tot de helft van je gezicht
krachteloze handen
die zand, water, vlinders willen vastpakken
soms is het leven licht
dat genadeloos fel op je huid schijnt
en je hult in een natte laag van schaamte
of is het licht dat toch je kant op glipt
als je denkt dat alles donker en gesloten is
in harten blijft altijd een kier verborgen.