Niet de inmiddels beroemde foto van Rineke Dijkstra van
een Pools meisje aan het strand;
Niet één van de 'Honderd Beste Gedichten' uit de
bloemlezing die ik nog diezelfde avond uitlas;
Niet het ontroerend verslag van een zoektocht van de jonge
schrijfster Liesje Schreuders;
Niet haar snoezige foto op de achterflap van
'De Zondagsleraar', haar tweede boek;
Niet de ijdele beesten die bedrog plegen op een
gemaskerd publiek, onder het mom van ontmaskerde
dichters (wanneer gaan kunstenaars, vooral schrijvers en
in het bijzonder de dichters eens eindelijk ophouden
zich superieur te voelen?);
Niet al het goud van deze aarde, zelfs niet dat van de
amelanchier op het einde van september;
Niet - over september gesproken - dàt voorjaar voor ogen;
Niet iéts van dit alles;
Niet àlles van dit, kan ook maar enige vergelijking
doorstaan met slechts een glimp van jouw glimlach ...