1-
Het is groen
met zwiepende staart
en loert op mijn enkels
2-
Er hangt een vogelspin
aan de binnenkant van mijn ogen
hij spant stikdraad samen met 1
3-
Ik droom
dat mijn tong vastgesponnen zit
door het draadje van 2
4-
Een ijzige kreet
implodeert, mijn stem
wil vluchten uit 3
5-
De gil zit me achterna
ik spurt op de plaats
en wordt gewurgd door 4
6-
Snakkend naar adem
spartel ik tegen
de handen van 5
7-
Verlamd van angst
kan ik me niet bewegen
dat komt door 6
8-
Ik ga dood
en zie mezelf liggen
in de klauwen van 7
9-
Bidden, ik moet bidden
haal me hieruit
uit de klauwen van 8
10-
Daar komt 1
onder het bed vandaan
en bijt mijn voeten af
11-
Opeens lig jij naast me
en bijt in mijn nek, zegt:
je kan weer lopen, 10 !
12-
Ik strompel naar de spiegel
en zie gaatjes
met bloed, leeg gezogen door 11
13-
Nu ben ik er ook 1
fluister ik. En spook
vannacht door jullie hoofd!