met andere zoek je een oplossing
voor een langer bestaan hier op aarde
tot dan zal je leven van je eigen waarde
je moet de dagen laten varen
en elke dag weer bijleren
het leven heeft een eigenzinnig einde
het is er om aan te raken,
en te bestuderen
en om er even over na te denken
of stil van te worden
hoe je moet leven staat een klein beetje langs de weg
geschreven op borden
als ik kon zou ik je leven niet zo verkloten of verkopen
die diepe put is weer aan het slopen
en met water overgoten
het zou niet zo egoistish zijn
om er tijd voor in te steken
of de gedachten laten preken
je moet het woord niet altijd hebben
laat iemand anders even je naam uitspreken