Hendrik is een gewone man met een scheiding in het haar
niet te links en niet te rechts, maar hij vindt het nogal raar
al die trammelant in het land, hij wordt ziek van politiek
kijkt t.v. en leest de krant en baalt van die Haagse kliek
het is toch van de gekke.... van de gekke
hou op
van de gekke.... van de gekke
kom op
Hendrik is een gewone man, is elke werkdag op kantoor
en zo gesteld op zijn goeie geld, want daar doe je het dan voor
maar er wordt zomaar, vrijwel ieder jaar de lat weer iets hoger gelegd
hoor: "dit is mijn raad, loop je uit de naad," had de chef tegen hem gezegd
het is toch van de gekke.... van de gekke
hou op
van de gekke.... van de gekke
kom op
Hendrik is een gewone man, maar het wordt hem soms teveel
want dit deugt niet en dat is verkeerd, ergert zich vaak groen en geel
aan de buren aan de kinderen, aan zijn vrouw met wensenlijst
en uiterlijk is hij wel kalm, hoewel het binnen in hem krijst
het is toch van de gekke.... van de gekke
hou op
van de gekke.... van de gekke
kom op
Hendrik is een gewone man, maar past niet meer is een hok
omdat hij op een goeie dag met de noorderzon vertrok