weerloze kinderen gehuld in lompen,
bijeengepakt in tentenkampen,
hun prille jeugd en levenskansen ontnemen,
vrouwen molesteren en in bloedhete temperaturen
hijsen in hijabs of burka's,
kerken en heiligdommen
in brand steken of onteren,
andersgezindten met schopslagen
of met 't mes op de keel
tot de openbaringen van 't Heilig Boek
op straffe van leven en dood bekeren,
hospitalen zogezegd precies bombarderen,
'n hele bevolkingsgroeop eindeloos
tarten en koeioneren
quasi nazi methodes ongemerkt toepassen
want Gaza lijkt meer en meer op 't Warschau getto,
een oorverdovende stilte stijgt op
in Washington of moeder Europa
waar alles zo netjes wordt geregeld
en men altijd klaar staat om
met opgeheven vingertje te wijzen ...
heeft men eigenlijk nog
het recht om in naam van Allah of Jahweh
of God tout court te spreken,
wie dat ook moge wezen,
als in of onder die schuilnaam
anderen onherstelbaar leed wordt aangedaan
of heb ik van oorlog niets begrepen
en zijn wij slechts marionetten
in een opgefokte poppenkast,
waaraan de 'fools on the hills'
achter een rookgordijn
van territoriaal of ander eigenbelang
wellustig aan de lotsdraden blijven rukken,
om van deze wereld
in plaats van een 'better place for everyone'
tot een Danteske heksenketel
te herleiden ?