Ze stond in vettige dampen
soms tot 's nachts laat in die frituur
waardoor ze na al die jaren
wat opgezwollen en met overgewicht
had af te rekenen,
eerst had hij haar overtuigd
de maag te laten toenaaien
om op dat overgewicht te besparen,
vervolgens had hij zelfs nog overwogen
een kind met haar te nemen ...
maar, zou je niet eerst je huis verkopen
dan kunnen we een ruimer kopen
want met met mijn vier kinderen
en wie weet nog eentje erbij ...
in alles had ze hem blindelings
geloofd en gevolgd
tot ze tot ergernis en wanhoop
van haar eigen moeder,
na betaling
van al zijn schimmige vorige schulden
volledig berooid
bij haar diende in te trekken,
hoe is het nog met haar ?
vroeg 'k hem terloops
om een praatje
aan de gang te houden ...
andere en betere !
daar hoor 'k niets meer van !
daarbij,
er is nog vis in de zee !