Troosteloze tranen vloeien.
De rouwstoet eindeloos.
De beelden blijven boeien.
Maken me van binnen boos.
Heel Nederland in diepe rouw.
Over het verlies van beminden.
Het kleurt de zomerdagen grauw.
Troost is even nergens te vinden.
Machteloos meeleven met dit gemis.
Condoleances, een schouder en gebed.
Is alles wat er aan troost te doen is.
Hopelijk troosten de woorden die ik hier zet.