Domme Jakke.
Jakke dacht : "ik word een man,
ik sluit me aan bij de schavuiten".
de hoofdman zei :"wel ja, dat kan,
kom maar eens mee met mij naar buiten.
Drie proeven moet je voor ons doen.
Je krijgt daarvoor niet heel veel tijd.
Je doet dat op een achternoen.
Je hebt dus niet zoveel respijt.
Zie je daar die hoge muur?
Daar moet je drie keer van afspringen.
Je doet dat in een half uur
en telkens moet je blijven zingen.
Daar verder in die caravan,
daar zit een dikke bruine beer.
Je vecht daarmee zolang je kan,
zo'n zestig tellen, min of meer
Daarna mag je niet lang meer wachten.
Dan komt uw laatste grote stunt.
Je moet dan vlug een vrouw verkrachten.
Dat is dan ook het orgelpunt".
De eerste proef verliep heel goed.
Het was een fluitje van een cent.
Hij was dan ook vol goede moed
en voelde zich een echte vent.
Dan ging hij naar de bruine beer.
Men hoorde toen een groot gerommel.
De caravan ging op en neer.
Het was een daverend gestommel.
Vol bloed kwam Jakke toen naar buiten.
Hij voelde zich nu echt wel flauw
en vroeg met schrik aan de schavuiten :
"Waar moet ik vechten met die vrouw?"
---------