Signalen.
Zij ketsen af
zij komen binnen
signalen overvloedig veel
p.c.’s , i-phones
en televisie
het is ons daag’lijks onderdeel.
Vaak ruw ,ongekuisd
en onbarmhartig
soms zacht en liefdevol en stil
’t bepaalt ons leven
ieder uur toch
onstuimig met onbegrensde wil.
Soms zetten wij
-eigen belang dus-
even antennes uit voor rust
om langzaam weer
onszelf te vinden
gedachten zoekend heel bewust.
Zo zendt de hemel
Haar signalenh
levensbehoudend naar omlaag.
Signalen zacht
wel overtuigend
helaas voor velen stil en vaag.
Signalen waard
om te ontvangen
omdat daarin de toekomst wenkt
van liefde en
geschonken genade
waarin de Schepper ons gedenkt.
Dat wij tussen
zoveel geluiden
toch die signalen gaan verstaan.
Die rijke boodschap
ons geschonken
het eeuwig leven biedt God aan.
Th.