Het loon wacht
Wanneer jouw status ,zelf aangemeten
slechts verkregen is door bruut geweld
Kun je elk respect gerust wel vergeten
wordt jouw aanzien nog even uitgesteld
Je moordt ,verkracht en zaait verderf
en alles in de naam van de Grote
Die komt daardoor slecht uit de verf
in verheven overtuiging misgeschoten
Angst is het enige aangeboden argument
die een religiekeuze hierbij doet bepalen
Je ziet niet eens hoe zielig je eigenlijk bent
met horrorpropaganda en wapenarsenalen
Als belager ,volksverjager ,crimineel
komt het einde sneller dan gedacht
Je overwinning blijkt een luchtkasteel
al is er niemand die het laatste lacht
Bedenk ,er is altijd een overtreffende trap
en die is zeker in staat om jou te raken
We wachten met smart op de grote klap
die er een duidelijk einde aan gaat maken