Vlinder is vrij zijn, vrolijk en slank
Vlinder is fijn, fladderend en rank
Vlinder heeft mooie vormen en warme kleuren
Vlinder komt af op honingzoete geuren
Vlinder heeft soms een heel kort leven
Vlinder een naam die je is gegeven
Vlinder(das) die draag je bij een feest
Vlinder(mes) steken ze je, dan ben je er geweest
Vlinder als decoratie aan de muur
Vlinder als asbakje in de schuur
Vlinder een vlieger hoog in de lucht
Vlinder weggeblazen door de wind met een zucht
Vlinder als zachte onderzetter op een tafel
Vlinder een harde vorm voor een wafel
Vlinder ook als tattoo misstaat ze niet
Vlinder voor een kerel en voor een griet
Vlinder als diertje breekt ze vele harten open
Vlinder komt langs fladderen de mensen gaan hopen
Vlinder ik kan een boek vol over je schrijven
Vlinder nooit weggaan, altijd bij ons blijven