in de waan geluk te vinden in de opperstad der
laatste schone kunsten kreeg hij een lift naar
parijs zonder geld zonder warme kleding - het was
eind maart - en met slippers die zijn verwaarloosd
lijf niet langer konden dragen - in de avond kwam
hij aan en dan - vol mededogen boog hij zich over
een clochard die hem met een nijdig handgebaar
wegsloeg en sjokte hij weer verder met een ont-
wakend des-illusionisme dat hij met alles wat in
hem was wilde ontkennen - toen dat gebaar van
Hogerhand - een paar zweedse klompen die hem
precies pasten stonden zomaar middenin
parijs voor hem op een stoep te wachten