schoonheid vindt de blik
in de oogopslag van het moment
die een hartslag voorbij
warm genot schenkt
zij drukt niet woorden
die mooi en pracht stralen
nee, zij is als de bliksem
een plotse zinne-schicht
vertelt, dat haar waarheid
deze zonderlijke waard
nooit leugen spint -
alléén het ogenblik mint